TOMMY´S HJEMMESIDER - KLIK IND

Irland Dublin Galway

Irsk kaffe er selvfølgelig Temple Bar´s speciale. De er berømte for at gøre det bedst muligt. -- Her er den oprindelige Joe Sheridan irske kaffe opskrift: -- Ingredienser: -- Piskefløde/Cream - Fed og rig på velsmag som en "Irish Brogue" * (*den irske accent/som en englænder med talefejl!). -- Kaffe - Stærk som en "venlig, men fast hånd". -- Sukker - Sød som tungen på en bedragerisk slyngel. -- Whiskey - Glat og blød som "The Land Of Wit" (den indre fuldkommenhed - uanset hvad der skal til - "WIT = Whatever It Takes"). -- Metode: -- Forvarm et klart glas skyllet med meget varmt vand. hæld vandet ud. Der tilsættes 2 teskefulde af brunt sukker. Nu tilføjes noget friskbrygget stærk kaffe og omrøres. Så snart sukkeret er smeltet, tilsættes ca. 2 cl. en irsk whiskey (afhængende af glassets størrelse). Rør igen og vent på, at bryggen er stille og ikke roterer i glasset. Nu tager man en varm teske og holder den over glasset med bagsiden opad - hæld forsigtigt pisket fløde langsomt over bagsiden af skeen. Cremen skal være kun være "halvpisket", dvs. ikke for stiv og ikke for flydende. En perfekt irsk kaffe, skal under cremen, have en farve og sort finish, som den anden berømte irske drik - Guinness øllen! -- Temple Bar pubben anbefaler, at man afprøver flere forskellige irske whiskymærker, for at finde ud af hvilken irsk kaffe, man bedst kan lide ... medens det står på, får man det sjovere og sjovere!!

Nyeste kommentarer

03.03 | 11:48

hej morfar, det er Nicolai. Fed hjemmesid...